Pålysningar

Här samlar vi information om små och stora saker. Ofta är det information som någon har nämnt på en gudstjänst.
Om man missar något eller kanske glömt detaljerna, så finns allt här och kan sökas upp i efterhand.

Allt Guds folk i Nordstan

Denna höst kommer det att bli gemensam evangelisation - Allt Guds folk i Nordstan - sista lördagen varje månad (förutom i december då det blir annat datum). Alla som vill och kan är välkomna.

Första tillfället blir lördag 31 augusti.

Vi samlas kl. 10.30 mitt i Nordstan, vid turistinformationen, för att be tillsammans och dela lite praktisk information innan vi kör igång.

De som vill kan ta med inbjudningar/info från sina församlingar för att dela med människor vi möter får gärna göra det. Vi kommer även att ha upptryckt handaffischer med "Jesus älskar Göteborg" och hälsning från Guds ord för dem som inte har med något från sin församling.

Varmt välkomna att välsigna Nordstan tillsammans!

Dalisay missionsmöte 20 augusti

2019-08-20

Familjen Dalisays kommer på Filippinerna att starta ett projekt som heter Small steps for change. De har ett missionsmöte om det i Furulundskyrkan Partille den 20 augusti kl 18.30. Alla som är intresserade är välkomna!

Alphahelg 5 oktober

2019-10-05

Svenska Alpha anordnar 5 oktober en intressant konferens i Falköping. En del har frågat om det inte är dags snart för en ny Alpha kurs i församlingen. Kanske detta kan ge inspiration till det?

Man kan läsa mer här: Information och anmälan

Midsommarfest

2019-06-21

John och Kris Voss bjuder in till fest på midsommar, fredagen 21 kl.14.30. Det blir som vanligt dans runt midsommarstång och grillning. Medtag det ni vill grilla till er själva. Alla bidrar också med någon annan del av maten: potatis, jordgubbar, bröd, dricka, etc. Meddela Aldona om ni vill komma så tipsar hon om vad ni ska ta med er. Det går bra att bjuda med sig vänner men alla måste anmälas. Det finns ett maxantal för gäster så meddela gärna snarast! Aldona har mobil: 0762-967546

Nationaldagsbön

2019-06-06

På nationaldagen 6 juni anordnas gemensam bön i Göteborg. 

Bönevandring avgår från Gustav Adolfs torg kl.15 mot Götaplatsen. På Götaplatsen blir det sedan gemensam bön för ett flertal olika områden samt sång och musik.

På kvällen är det lovsång och tillbedjan i Johannebergskyrkan kl.19 med "Hope for this nation.

Affisch med inbjudan

Folkmusikkonsert

2019-05-24

Fredag 24 maj är det folkmusikkonsert i Tabernaklet, Storgatan 39. Sofias grupp Navarra och Joel Hagens grupp Jaerv spelar sin fantastiska musik. LM Engströms kör finns med på några nummer också.
  • Kl 13.30 är det 45 min skolkonsert. inträde 50 kr
  • Kl 18 är det en längre konsert. Inträde 120 kr för vuxna med inkomst, 70 kr annars och barn under 7 år gratis.
Varmt välkomna till en konsert det kommer att svänga rejält om!!

Karnevalen - Hedersuppdrag för Guds rike

Det är karneval i helgen som kommer. Det behövs många fler som hjälps åt med städningen, speciellt på kvällarna. Hör av er till Elisabeth (0708-804687) och meddela när ni kan.

Detta är ett hedersuppdrag för Guds rike och för det Angered vi älskar och ber för!

Tider på lägret

Start

Församlingslägret på Holsbybrunn inleds med drop-in incheckning på måndagen 24/6 från 15.00. Första hållpunkten efter det är kvällsmat klockan 17.30.

Slut

Lägrets sista hållpunkt är lunch 12.30 på lördagen den 29/6.

Avvikelser

Om man av någon anledning kommer sent eller lämnar tidigare måste det meddelas i förväg! Kontakta Sara Björkehed på email sarabjorkehed@gmail.com eller mobil 073-58 306 58

Minnesstund för Charbels bror lördag 18 maj

2019-05-18

Charbels bror Johannes El-Helou dog i går. Alla som vill visa familjen sitt deltagande i sorgen är välkomna till Svenska Kyrkan i Hjällbo i morgon lördag 18 maj kl.18-22. Adress: Bergsgårdsgärdet 79, Hjällbo.

Fler förebedjare

Är du intresserad av att betjäna i förbön efter våra gudstjänster? Det finns plats för ett par nya personer. Har du inte varit med tidigare så går det bra att bara följa med en gång för att testa på och se hur det fungerar. Hör av er till Christer Svensson för att få veta mer.

Equipped erbjuder träning för predikanter och ledare

Träningen är uppdelad i tre moduler där den första är 3-4 maj.
Mer info på deras hemsida: http://equippedsverige.se/kursen/

Gabriel håller kurser om Iran och Georgien

Iran 1 och 2

Gabriel berättar om Irans historia, religion och kultur
Måndag 29 april kl 18 - ca 19:30 - Föredrag, Studiefrämjandet Falkgatan 7
Måndag 6 maj kl 18 - ca 19:30 - Föredrag, Studiefrämjandet Falkgatan 7

Iran 3

Gabriel presenterar Iran som resmål, samtidigt som du får lära dig att laga något av landets
utsökta mat.
Måndag 13 maj kl 18 - ca 21:30 - Avslutande föredrag, laga och smaka iransk mat ,
Plats: Tellusgatan (Vi möter upp vid spårvagnshållplatsen Rymdtorget om så önskas)


De två föredragen är gratis men sista kvällen med matlagning kostar 600 kr.
Alla deltagare ges även möjlighet att anmäla sig till höstens resa till Iran.

Senare kommer även två liknande kvällar som handlar om Georgien.

 

Skärtorsdagen 18 april

2019-04-18

kl.18.00 Mariakyrkan i Hammarkullen bjuder in till nattvard med efterföljande korsvandring i Hammarkullen. Man vandrar då runt från plats till plats i Hammarkullen med ett kors. Vid olika ställen stannar man till för att be och välsigna.

kl.19.00 Getsemane-stund i vår församlingslägenhet Sandeslätt 54. Vi stannar till för att minnas Jesu lidande och död genom att läsa texterna om Jesu sista vecka. Vi ber, lovsjunger och delar Herrens måltid.

Gemensam evangelisation i Nordstan i Påsk

2019-04-20

Hopp för Göteborg bjuder in alla församlingar i Göteborg att deltaga i en gemensam satsning i Nordstaden lördag 20 april kl.12-14. De som vill är välkomna innan till samling och bön kl.10.30-11.30 på Frälsningsarméns lokal Östra Kåren, Sankt Pauligatan 1.

Sångövning måndag 15 april

2019-04-15

Under påsken planerar Sara att dra ihop en liten kör för att sjunga samma sånger som förra året. Alla som vill är välkomna att vara med. Det blir tre övningstillfällen hemma hos Björkehed på Hammarkroken 34.

  • Torsdag 4 april kl.18.30
  • Torsdag 11 april kl.18.30
  • Måndag 15 april kl.18.30

Feedback kring husgrupper

På församlingsmötet 23 mars pratade vi en hel del om husgrupperna. Vi pratade ganska länge om vad syftet är med husgrupperna och hur vi går vidare. Vi tror att husgruppernas betydelse kommer att öka i takt med att församlingen växer. Grupperna kommer att bära en viktig del av församlingens funktion. Läs gärna Helénes fylliga anteckningar som finns att ladda ner under rubriken Dokument.
En av de konkreta frågor som varit aktuella ett tag är om grupperna möjligen ska bli mer lokala. Hur mycket ska de vara lokala? Ska alla grupperna vara lokala? Hur gör vi med alla dem som inte ens bor i närheten av Angered? Det finns mycket känslor och tankar kring detta så vi kommer att göra en enkel inventering. Varje grupp har fått en enkel lista där varje person kan fylla i vad de tycker. Om ni tycker att det fungerar kan ni gärna ha ett gemensamt samtal för att låta alla komma till tals. Men om man vill uttrycka sig mer anonymt eller beskriva litet mer så går det bra att även höra av sig till Håkan eller Jakob (email eller samtal). Vi vill gärna fånga upp tankar även från alla som just nu inte tillhör någon grupp. Vi försöker sedan väga samman allt och föreslå hur vi ska gå vidare.

Bön för Göteborg

2019-04-05

Gemensam bön för Göteborg anordnas fredag 5 april kl.18.00 i Smyrnakyrkan i Gårdsten. Alla är varmt välkomna!

Församlingsmöte lördagen 23 mars

2019-03-23

Lördag 23 mars har vi församlingsmöte.
Tid kl.10-13. Medtag eget fika.

Valborgsfirande

2019-04-29

Vi har återigen fått förmånen att bli inbjudna av Folkets hus att sjunga vårsånger till Valborg. Firandet sker måndagen den 29 april kl 18.30 i caféet. Vi sjunger tillsammans med övriga gäster, men gör det i blandad körsättning. Vi övar körstämmor samma dag kl 17.30 en trappa upp. Ta gärna med sångglada vänner. Och vill man inte sjunga stämmor eller inte sjunga alls utan bara njuta av vårsånger går det också bra! Låt oss mötas och hälsa våren välkommen till Angered 🙂 
Hälsningar Elisabeth

Buggfixar på hemsidan

Det har kommit in flera bra synpunkter på saker som inte fungerat riktigt som de skulle med den nya hemsidan. Tack för bra tips och tålamod under startfasen! Detta är nu fixat:

  • Anmälningssidan hade ett fel när man tryckte på knappen Skicka in. Det drabbade bara vissa. Sidan bör nu fungera för alla. Meddela gärna om ni fortfarande har problem!
  • I veckomailet fanns en länk till sidan med profil. Om man inte var inloggad så kom man bara till en felsida. Det är nu korrigerat.
  • Instruktionerna till hur man lyssnar på podar på iPhone fungerar nu.
  • Inloggningstiden var väldigt kort så att man behövde logga in ofta. Den är nu förlängd så om man återkommer inom en vecka ska man slippa logga in.