Pålysningar

Här samlar vi information om små och stora saker. Ofta är det information som någon har nämnt på en gudstjänst.
Om man missar något eller kanske glömt detaljerna, så finns allt här och kan sökas upp i efterhand.

Konsert för Dennis Mukwege lördag 19/10

2019-10-19

Dr Denis Mukwege, Nobels Fredspristagare 2018, har blivit utnämnd till hedersdoktor på Göteborgs Universitet. Några svenskar från Göteborg har betytt mycket för att hjälpa honom att bygga upp sin verksamhet. Så därför görs nu en hedersgala för att fira och samla in pengar till verksamheten.

Det är fri entré.

Talare: Dr Denis Mukwege
Konferencierer: Tomas Sjödin & Angelica Halldorf
Musik: Lars Mörlid, Peter Sandwall, Jiji Seven, Sarah Lundbäck Bell, Edo Bumba och Samuel Mateega
Kapellmästare: Daniel Vessby
Smyrnas Symfoniorkester under ledning av Ingemar Tessin
Kör från LM Engströms Gymnasieskola

https://www.smyrna.se/Start/Nyheter/Insamlingsgala-med-Dr-Denis-Mukwege

Manshelg 25-26 oktober

2019-10-25

Alla män i församlingen är välkomna att följa med till Åh stiftsgård 25-26 oktober för att umgås och prata om livet.

Mat och logi kostar 500 kr. Prata med John Björkehed om du är intresserad.

Församlingsmöte 9 november

2019-10-09

Lördagen 9 november har vi församlingsmöte i 54:an. Alla som räknar sig som medlemmar i församlingen är välkomna. Tiden är kl.10-13. Medtag eget fika.

De två viktigaste punkterna denna gång kommer att vara:

  • Husgrupper: Vad menar vi med det? Vår vision. Ny indelning.
  • Kampanjen nästa sommar i Göteborg med Sebastian Stakset

Brunnsparken i Holsby börjar ta form

Som många av er vet så har Holsby påbörjat bygge av sin sporthall. På deras hemsida finns nu bilder, ritningar och video som förklarar bakgrunden: https://www.holsby.org/gym/

Brunnsparken

Kampanj 2020 med Sebastian Stakset & co.

Kampanjen "Det finns hopp" har denna sommaren besökt tre platser: Sävsjö, Piteå och Tjörn. De som står bakom är bland annat Sebastian Stakset och Hans Weichbrodt som många av oss känner till. (Klicka här om du vill läsa mer: https://www.detfinnshopp.org) Det har varit spännande möten som berört många, inte minst människor som mått dåligt och levt utan hopp. Fredagen 13 september hölls ett första möte för församlingsledare i Göteborg för att fundera på om vi vill stå bakom en liknande tältkampanj i Göteborg nästa höst. Det finns redan ett preliminärt datum: 1-6 september 2020. Målet är att på något sätt försöka rikta sig till ungdomar i Angered, Bergsjön, Biskopsgården och Frölunda.

Gruppen som träffades kändes väldigt välkomnande och sund med genomtänkta åsikter. Tältet är Sveriges största med 4000 sittplatser så det är inte lätt att hitta en bra plats. Storleken gör förstås också att man inte kan flytta runt det hur som helst, utan man måste samsas om en plats under hela veckan även om man vill nå flera olika områden. Jag (Jakob) och en man som heter Mats Peter Runegrund, och jobbar på Dreamcenter Göteborg, fick i uppgift att besöka ett antal tänkbara platser och lämna in våra synpunkter. I måndags åkte vi runt till sex olika platser och funderade på fördelar och nackdelar med varje plats. Detta är sedan input till beslut. Meddela mig om du vill läsa underlaget och vara med att be för beslutet.

Det finns mycket i detta som ger mig en god känsla. Om vi som församling vill ställa oss bakom detta och engagera oss, så tror jag det kan bli oerhört välsignat! Samtidigt så kommer det förstås att innebära både jobb och motgångar, men jag tror att det är värt det, både för folk i vår omgivning och för oss själva. De tidigare platserna har arbetat fram ett förslag på upplägg och organisation som man kan bygga vidare på. Det behövs ett tiotal olika team där folk engagerar sig: mötesvärdar, själavård, teknik, ljud, media, barnmöten, tältresning, renhållning, säkerhet, etc.

Fundera och be redan nu om du vill vara med och på vilket sätt. Kanske ska det redan nu finnas med i dina kalenderplaner för nästa år?

Vandring i Vättlefjäll

Lördag 12 oktober kl.11-14 anordnas det en trevlig promenad runt Surtesjön. Det är bland annat Mariakyrkan som står bakom. Själva promenaden är 7 km. Tanken är att det ska passa alla åldrar. Man bjuds på korv med bröd, fika, dricka och överraskning till barnen. För att vara med ska man anmäla sig senast 8/10 till emma.r@betlehemskyrkan.se Alla som ska vara med samlas kl.11.00 vid Vättlestugan.

Navarra konsert

2019-09-14

Välkomna på releasekonsert!
Sofia Kunzes band Navarra släpper snart sin tredje skiva och den 14 september är det dags för releasekonsert. Hjärtligen välkommen till alla som är sugna på nyskriven folkmusik!

Plats: Konstepidemin Paviljong 8
Datum: Lör 14/9
Tid: 19-23 (Vi börjar spela vid åtta, men lokalen är i minsta laget så det kan vara bra att komma lite innan åtta så att man får plats)
Inträde: 120 kr eller 70kr för student/arbetslös. Betala gärna med Swish eller jämna pengar.
Hemsida: www.navarra.me
Facebook: www.facebook.com/navarramusic

Välkomna!
Vänliga hälsningar, Sofia Kunze

Alphahelg 5 oktober

2019-10-05

Svenska Alpha anordnar 5 oktober en intressant konferens i Falköping. En del har frågat om det inte är dags snart för en ny Alpha kurs i församlingen. Kanske detta kan ge inspiration till det? Nedanstående är citat från deras inbjudan:

Missionsuppdrag Sverige: Alpha i en ny tid

Lördagen den 5 oktober arrangerar Alpha Sverige en konferensdag om kristenhetens missionsuppdrag. Huvudtalare är kanadensaren Jason Ballard; evangelist, innovatör och entreprenör som bland annat skapat filmatiseringen av Alpha.

Alpha Sverige är glada att ha kunnat locka en av vår tids allra mest inflytelserika kristna ledare till vårt land. Som initiativtagare till och programledare i filmatiseringen av UngdomsAlpha så har kanadensaren Jason Ballard presenterat kristen tro för ungdomar världen över likt troligtvis ingen annan den senaste femårsperioden.

Lördagen den 5 oktober kommer han till vår konferens i Falköping Pingst för att vara med när nya UngdomsAlpha-filmserien släpps på svenska, och allra främst för att - jämte en rad svenska talare - inspirera och utmana kring mission i Sverige.

Vi är övertygade om att Jasons stora missionshjärta, som vid sidan om UngdomsAlpha även tydliggörs i den församlingsplanering i Vancouver som han står i spetsen för, är rätt person för att hjälpa oss lyfta blicken och stämma in hjärtats ton inför nutidens och framtidens utmaningar.

Man kan läsa mer här: Information och anmälan

Allt Guds folk i Nordstan

Denna höst kommer det att bli gemensam evangelisation - Allt Guds folk i Nordstan - sista lördagen varje månad (förutom i december då det blir annat datum). Alla som vill och kan är välkomna.

Första tillfället blir lördag 31 augusti.

Vi samlas kl. 10.30 mitt i Nordstan, vid turistinformationen, för att be tillsammans och dela lite praktisk information innan vi kör igång.

De som vill kan ta med inbjudningar/info från sina församlingar för att dela med människor vi möter får gärna göra det. Vi kommer även att ha upptryckt handaffischer med "Jesus älskar Göteborg" och hälsning från Guds ord för dem som inte har med något från sin församling.

Varmt välkomna att välsigna Nordstan tillsammans!

Dalisay missionsmöte 20 augusti

2019-08-20

Familjen Dalisays kommer på Filippinerna att starta ett projekt som heter Small steps for change. De har ett missionsmöte om det i Furulundskyrkan Partille den 20 augusti kl 18.30. Alla som är intresserade är välkomna!

Midsommarfest

2019-06-21

John och Kris Voss bjuder in till fest på midsommar, fredagen 21 kl.14.30. Det blir som vanligt dans runt midsommarstång och grillning. Medtag det ni vill grilla till er själva. Alla bidrar också med någon annan del av maten: potatis, jordgubbar, bröd, dricka, etc. Meddela Aldona om ni vill komma så tipsar hon om vad ni ska ta med er. Det går bra att bjuda med sig vänner men alla måste anmälas. Det finns ett maxantal för gäster så meddela gärna snarast! Aldona har mobil: 0762-967546

Nationaldagsbön

2019-06-06

På nationaldagen 6 juni anordnas gemensam bön i Göteborg. 

Bönevandring avgår från Gustav Adolfs torg kl.15 mot Götaplatsen. På Götaplatsen blir det sedan gemensam bön för ett flertal olika områden samt sång och musik.

På kvällen är det lovsång och tillbedjan i Johannebergskyrkan kl.19 med "Hope for this nation.

Affisch med inbjudan

Folkmusikkonsert

2019-05-24

Fredag 24 maj är det folkmusikkonsert i Tabernaklet, Storgatan 39. Sofias grupp Navarra och Joel Hagens grupp Jaerv spelar sin fantastiska musik. LM Engströms kör finns med på några nummer också.
  • Kl 13.30 är det 45 min skolkonsert. inträde 50 kr
  • Kl 18 är det en längre konsert. Inträde 120 kr för vuxna med inkomst, 70 kr annars och barn under 7 år gratis.
Varmt välkomna till en konsert det kommer att svänga rejält om!!

Karnevalen - Hedersuppdrag för Guds rike

Det är karneval i helgen som kommer. Det behövs många fler som hjälps åt med städningen, speciellt på kvällarna. Hör av er till Elisabeth (0708-804687) och meddela när ni kan.

Detta är ett hedersuppdrag för Guds rike och för det Angered vi älskar och ber för!

Tider på lägret

Start

Församlingslägret på Holsbybrunn inleds med drop-in incheckning på måndagen 24/6 från 15.00. Första hållpunkten efter det är kvällsmat klockan 17.30.

Slut

Lägrets sista hållpunkt är lunch 12.30 på lördagen den 29/6.

Avvikelser

Om man av någon anledning kommer sent eller lämnar tidigare måste det meddelas i förväg! Kontakta Sara Björkehed på email sarabjorkehed@gmail.com eller mobil 073-58 306 58

Minnesstund för Charbels bror lördag 18 maj

2019-05-18

Charbels bror Johannes El-Helou dog i går. Alla som vill visa familjen sitt deltagande i sorgen är välkomna till Svenska Kyrkan i Hjällbo i morgon lördag 18 maj kl.18-22. Adress: Bergsgårdsgärdet 79, Hjällbo.

Fler förebedjare

Är du intresserad av att betjäna i förbön efter våra gudstjänster? Det finns plats för ett par nya personer. Har du inte varit med tidigare så går det bra att bara följa med en gång för att testa på och se hur det fungerar. Hör av er till Christer Svensson för att få veta mer.

Equipped erbjuder träning för predikanter och ledare

Träningen är uppdelad i tre moduler där den första är 3-4 maj.
Mer info på deras hemsida: http://equippedsverige.se/kursen/

Gabriel håller kurser om Iran och Georgien

Iran 1 och 2

Gabriel berättar om Irans historia, religion och kultur
Måndag 29 april kl 18 - ca 19:30 - Föredrag, Studiefrämjandet Falkgatan 7
Måndag 6 maj kl 18 - ca 19:30 - Föredrag, Studiefrämjandet Falkgatan 7

Iran 3

Gabriel presenterar Iran som resmål, samtidigt som du får lära dig att laga något av landets
utsökta mat.
Måndag 13 maj kl 18 - ca 21:30 - Avslutande föredrag, laga och smaka iransk mat ,
Plats: Tellusgatan (Vi möter upp vid spårvagnshållplatsen Rymdtorget om så önskas)


De två föredragen är gratis men sista kvällen med matlagning kostar 600 kr.
Alla deltagare ges även möjlighet att anmäla sig till höstens resa till Iran.

Senare kommer även två liknande kvällar som handlar om Georgien.

 

Skärtorsdagen 18 april

2019-04-18

kl.18.00 Mariakyrkan i Hammarkullen bjuder in till nattvard med efterföljande korsvandring i Hammarkullen. Man vandrar då runt från plats till plats i Hammarkullen med ett kors. Vid olika ställen stannar man till för att be och välsigna.

kl.19.00 Getsemane-stund i vår församlingslägenhet Sandeslätt 54. Vi stannar till för att minnas Jesu lidande och död genom att läsa texterna om Jesu sista vecka. Vi ber, lovsjunger och delar Herrens måltid.