Pålysningar

Här samlar vi information om små och stora saker. Ofta är det information som någon har nämnt på en gudstjänst.
Om man missar något eller kanske glömt detaljerna, så finns allt här och kan sökas upp i efterhand.

George begravning streamas

2021-06-11

George Cojucarus begravningscermoni streamas efter själva begravningen på följande länk: https://vimeo.com/555118237/82c3be62d5

Tid: Från kl. 12.00, fredagen den 11:e juni, 2021. Ingen kod eller PIN behövs.

Plats: Sankt Markus Kapell, Västra Kyrkogård

John Voss

Gudstjänst utomhus och online

På plats

Som de flesta nog hört så har folkhälsomyndigheterna nyligen ändrat sina direktiv. Det är nu möjligt att träffas i litet större grupper. Om man samlas utomhus och är noga med avstånd så kan man vara upp till 100 st.

Det är många som längtat efter att vi ska kunna ses mer så vi tänker oss en försiktig återgång för de som önskar söndag 6 juni. Vi kommer att göra som vi gjorde stora delar av förra sommaren. Gudstjänsten kommer att hållas både utomhus bakom Folkets Hus och på distans via Zoom. Om man har förkylningssymptom eller tillhör riskgrupp och inte är vaccinerad så bör man hellre vara med på distans.

Det är underbart att situationen förbättrats men det finns fortfarande anledning att vara försiktiga. Om vi återgår för snabbt utan försiktighet så finns det risk för en ny våg i höst och det vill vi ju alla undvika. Man ska fortfarande “undvika trängsel, helst arbeta hemifrån, hellre ses utomhus än inomhus och vara noga med handhygien”. Allt kan dessutom ändras ganska snabbt så vi kommer hela tiden att försöka anpassa oss till det aktuella riskläget.

Online

Vi sänder gudstjänsten live via Zoom. Efteråt finns möjlighet till gruppsamtal i "breakout rooms". Läs gärna Trivseltipsen längst ner i detta inlägg. Zoom kräver numera lösenord så vi har preliminärt satt följande enkla lösenord: 123. Länken för att komma in i Zoom är samma varje gudstjänst: https://zoom.us/j/496618262 

Inspelningar

Alla predikningar spelas in och kan lyssnas på i efterhand via hemsidan eller via vår poddkanal. Läs mer här: Ljudinspelningar

Barnen

Barnen kan hemifrån lyssna på "Söndagsskola Play". Det går bra direkt under gudstjänsten eller när det annars passar bäst. Fråga Tina Voss om ni inte redan har tillgång till det.

Trivseltips online

 • Det är förstås lätt att det känns litet distanserat att träffas via datorn. Men vi försöker göra det på riktigt så mycket som möjligt. Klä gärna upp dig fint ungefär som när du går på vanlig gudstjänst. Se till att du sitter bra och har tid att vara med. Om småbarn är med så försök ge dem något stillsamt att göra så att du kan fokusera ändå.
 • Ha gärna på kameran så att vi får den viktiga känslan av att vi är människor som firar gudstjänst tillsammans, och inte bara en massa anonyma datorskärmar.
 • Däremot är det bra om alla har sin mikrofon avstängd. Det är precis som under en vanlig gudstjänst att det är bäst om man talar en i taget.
 • Följ gärna textläsningen i din egen bibel. Be gärna med i bönerna. Sjung gärna med när det är sång. Det kan kännas konstigt första gången, men hjälper till för att undvika känslan av att man bara är betraktare. 
 • Dagens sångtexter kan man hitta genom att på sin mobil gå in på denna adress: sandeslatt.se/mobil
 • Vill man så kan man gärna välja att sitta några stycken tillsammans. Använd förstånd och eget omdöme om vilka som kan träffas ihop. Det beror ju på riskgrupp och smittrisk. De som är friska i en familj eller husgrupp kan t.ex. gärna sitta tillsammans.
 • Efter gudstjänsten delar vi upp oss i grupper. När gudstjänsten är slut så kommer den som håller i mötet att splitta upp alla online deltagare i mindre "rum". Då försvinner först alla videobilder och sedan hamnar du i en mindre grupp med bara några stycken. Där kan ni alla koppla på era mikrofoner och småprata tillsammans om gudstjänsten eller om något annat som känns angeläget. Förbered gärna något gott fika så blir det nästan som när vi träffas i Folkets Hus. Även i dessa konstiga omständigheter så är vi en familj som hör ihop och vill dela livet. Samtalsgrupperna är ett sätt att påminna oss om det.

 

Hemmaläger 2021 Ons 30/6 till Lör 3/7

Välkommen på ett annorlunda men nog så viktigt läger! På grund av rådande pandemi kommer vi inte att kunna genomföra vårt årliga församlingsläger på Holsbybrunn. I år kommer vi istället att ses på hemmaplan - i huvudsak utomhus. Så be gärna nu för att Gud ska välsigna oss med fint väder! Då samtliga kommer att utgå från sina hem har vi valt att komprimera programmet något.

Schema, information och anmälan finns på hemsidan. Gå in i menyn “Vad som händer”. Där finns en länk som heter “Församlingsläger 2021”.

Klicka här för att gå till lägersidan

Minnesstund för George

2021-06-19

Vår käre broder, George Cojucaru, lämnade sitt jordiska tält och flyttade hem till Herren den 14 maj på Sahlgrenska Sjukhuset. Dottern Sara var med honom. Anne hade nyss lämnat. George var alltid tacksam för all förbön under det senaste året och bad mig framföra ett stort "Tack!" till hela församlingen.
Begravningen sker den 11 juni för familjen. En minnesstund är preliminärt planerad för lördagen den 19/6, kl.14-17 på Vallhamra kyrkan (Partille Pingstförsamling), Oxledsvägen 4 i Sävedalen. Vi i Sandeslätts församling ansvarar för smörgåstårtor. Anmäl dig till John Voss, 070-660 57 58. Restriktioner gäller. 

Bokbordet börjar igen 20/5

Leif hälsar att bokbordet nu kör igång igen!

Tisdagar och torsdagar kl.14-20 (inklusive koka kaffe, plocka ihop och städa).

Varmt välkommen att vara med hela eller delar av tiden. Samling i bokrummet bredvid 54:an.

Första gången blir torsdagen 20/5.

Meddela gärna innan till Leif Mörling 0733-462551.

Nåd och frid hälsar Leffe

Konspirationsteorier

Det finns många kristna i USA som sista året ryckts med i mängder av konspirationsteorier om både valresultat och corona-vaccinet. En del påstår att corona är ett påhitt och att vaccinet är maktens försök att ta kontroll över medborgarna. Många pastorer försöker hjälpa sina församlingar att få ett bibliskt balanserat perspektiv på detta. Men i flera fall tvingas istället pastorerna sluta eftersom de känner att församlingarna inte längre vill lyssna.

Tyvärr verkar det som liknande konspirationsteorier sprider sig även i Sverige.

Stefan Gustavsson som är ledare för den kristna tankesmedjan Apologia (Centrum för kristen apologetik) har nyligen hållit ett föredrag om just detta ämne. Vi rekommenderar verkligen alla i församlingen att lyssna på det! Det hjälper att få klarhet i tankarna för egen del men ger också bra underlag för att prata med andra. 

Stefan är duktig på att förklara saker konkret och enkelt så att alla förstår. Han berättar om hur konspirationsteorier alltid har funnits. De sprider sig tydligen mer i tider av oro och kaos. Då längtar man efter kontroll och enkla tydliga svar och lyssnar då gärna till konspirationsteorier. Teorierna kommer ofta i liknande former. Litet paradoxalt så verkar det faktiskt som det sprids mer bland kristna.

Man kan se Stefans föredrag som video på YouTube: https://youtu.be/w0bcHXUBduM

Man kan även lyssna på det som ren ljudsändning från Apologias podd: https://apologia.se/#apologia-podden 
Det aktuella avsnittet heter "Konspirationsteorier – en kristen respons" och är 53 min. Frågestunden efteråt föredraget ligger som en kortare separat sändning.

Temasamlingar med film om skapelsen

John Voss har filmvisning en gång i veckan på temat skapelse.
Efteråt finns möjlighet för dem som vill att fortsätta med samtal kring filmen.

Efter att ha kört söndagar flera veckor så byter samlingen nu till tisdagar.
Första tisdagen är den 13/4, kl.19.00 Därefter varje tisdag kl.19.00

Anslut med följande Zoom länk: https://us02web.zoom.us/j/9801600047
Meeting ID: 980 160 0047
Inget lösenord behövs.

Gudstjänst i Corona tider

Sakta bättre

Corona läget är fortfarande inte perfekt men vi bedömer att det går åt rätt håll och sakta blir bättre. Relationer är en viktig del av vårt DNA som församling och om det finns möjlighet att vi kan börja träffas så vill vi göra det. Vi anser att det är en väsentlig nackdel att församlingen inte träffas. Vi har därför bestämt att vi från och med 13/9 vill försöka ha gudstjänster på plats varje söndag.

På plats varje söndag

Preliminärt är numera hela gudstjänsten inomhus på Folkets Hus men med vissa förbehåll:

 • Alla som har minsta sjukdomssymptom eller tillhör riskgrupp bör stanna hemma.
 • Vi placerar alla stolarna med 2 m mellanrum. De som tillhör samma hushåll kan sitta närmre varandra.
 • Vi undviker all kroppskontakt.
 • Vi försöker vara "försiktiga med sången". Vi sjunger litet dämpat för oss själva och kanske inte så många sånger.
 • Vi har inget fika.
 • Vi fortsätter att sända hela gudstjänsten på Zoom för dem som väljer att deltaga hemifrån. Efteråt finns möjlighet till gruppsamtal i "breakout rooms". Läs gärna Trivseltipsen längst ner i detta inlägg. Länken för att komma in i Zoom är samma varje gudstjänst: https://zoom.us/j/496618262
  Zoom kräver numera lösenord eller väntrum. Vi har preliminärt satt följande enkla lösenord: 123
 • Alla predikningar spelas in och kan lyssnas på i efterhand via hemsidan eller via vår poddkanal. Läs mer här: Ljudinspelningar
 • Ansvariga för gudstjänsten kan fortfarande välja att ha hela eller delar av gudstjänsten ute om det skulle vara tillräckligt fint väder.
 • Vi märkte att det blir alldeles för kallt att ha dörren mot baksidan öppen under gudstjänsten. Dessutom kommer det in vatten vilket inte är bra för trägolvet. Vi tänker därför att den dörren får vara stängd och att den vanliga ingången används igen.
 • Allt kan förstås ändras om det kommer ny info eller om vi upplever att det inte fungerar.

Barnen

Hittills har det kommit litet färre barn än vanligt och de har ofta varit ute och lekt. Är vädret fint och både föräldrar och barn trivs med att vara ute så får de gärna fortsätta vara det. Alla som har minsta sjukdomssymptom eller tillhör riskgrupp stannar förstås hemma. Vi betalar för en fortsatt prenumeration av "Söndagsskola Play". De familjer som vill lyssna hemifrån kan fortsätta med det. De familjer som vill och vågar komma till gudstjänsten får göra det, men med litet extra försiktighet. Barnen kan då samlas i Alfons och ha en enkel samling som mycket väl bara kan bestå av att tillsammans lyssna på "Söndagsskola Play". Föräldrarna får ta huvudansvar. Finns det ledare som vill hjälpa till så är det fint men inget självklart. Det är bra om föräldrar och eventuella ledare pratar ihop sig så att det t.ex. finns någon som kan ta med dator för visning. Vi tror att WiFi ska fungera i Alfons men det bör testas. Barn smittas ju inte så lätt som vuxna och träffas ofta ändå i skolan. Däremot kan de fortfarande sprida smitta till vuxna, så vi vill vara så försiktiga vi kan. Vi får helt enkelt testa några gånger och känna efter vad som fungerar!

Trivseltips online

 • Det är förstås lätt att det känns litet distanserat att träffas via datorn. Men vi försöker göra det på riktigt så mycket som möjligt. Klä gärna upp dig fint ungefär som när du går på vanlig gudstjänst. Se till att du sitter bra och har tid att vara med. Om småbarn är med så försök ge dem något stillsamt att göra så att du kan fokusera ändå.
 • Följ gärna textläsningen i din egen bibel. Be gärna med i bönerna. Sjung gärna med när det är sång. Det kan kännas konstigt första gången, men hjälper till för att undvika känslan att man bara är betraktare. 
 • Sångtexterna kan man läsa i sin mobil genom att gå in på denna adress: sandeslatt.se/mobil
 • Vill man så kan man gärna välja att sitta några stycken tillsammans. Använd förstånd och eget omdöme om vilka som kan träffas ihop. Det beror ju på riskgrupp och smittrisk. De som är friska i en familj eller husgrupp kan t.ex. gärna sitta tillsammans.
 • Under gudstjänsten är det bra om alla har sin mikrofon avstängd. Det är precis som under en vanlig gudstjänst att det är bäst om man talar en i taget. Det är däremot trevligt om alla kopplar upp sin bild så att vi kan se varandra allihop. 
 • Efter gudstjänsten försöker vi med gemensamt fika i grupper. Se till att du har förberett något gott fika som du gillar. När det är dags för fika så kommer den som håller i mötet att splitta upp alla online deltagare i mindre "rum". Då försvinner först alla videobilder och sedan hamnar du i en mindre grupp med bara några stycken. Där kan ni alla koppla på era mikrofoner och småprata tillsammans om gudstjänsten eller om något annat som känns angeläget.

 

Arbetsdag 17/4 på Gräfsnäs lägergård

2021-04-17

I höstas var vi några män som träffades på Västsvenska Lägergårdar i Gräfsnäs för en trevlig helg. Gården ägs av en grupp finska syskon som driver det väldigt ideellt.

Nu på lördag 17/4 har de en arbetsdag då de träffas ett par timmar på förmiddagen kl.9 och framåt. Uppgifterna är ganska enkla som att kratta gräs och göra snyggt efter vintern.

Eftersom det är ett fint ställe som vi gärna återvänder till vid fler tillfällen, så föreslår Dag att vi åker dit några stycken och hjälper dem med en enkel insats.

Meddela gärna Dag i förväg så att vi kan samåka. Lämplig avfärd från Hammarkullen är ca 8.15.

Påskgudstjänst för barnen

2021-04-04

Söndagsskolan har på påsksöndagen 4/4 ett speciellt program på Zoom.

Påskfest för lilla gruppen börjar kl.10
Påskfest för mellangruppen börjar vid kl.11.15
Ämnet är: "Märkliga händelser i Jerusalem".


Länken till lilla  gruppen:
https://zoom.us/j/97487537122
Meeting ID: 974 8753 7122

Länken till mellangruppen:
https://zoom.us/j/95266436264
Meeting ID: 952 6643 6264

Tina kommer att skicka ut lösenord för att komma in.
Meddela henne om du är intresserad men inte fått det i tid.

Tack från Open Doors

Arbetet som Open Doors bedriver i Sverige syftar till att få individer och församlingar att identifiera sig med världens förföljda kristna samt mobilisera ett aktivt stöd till den förföljda kyrkan.

Vi vill på detta sätt TACKA Er församling för ett gott samarbete under året som gått! TACK för att ni gav till vårt arbete och på detta sätt har gett stöd och uppmärksamhet till världens förföljda kristna. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete. Gud välsigne Er!

Open Doors Sverige
Peter Paulsson, Generalsekreterare  

Länkar från Open Doors

2021-01-24

Dagens gudstjänst handlade om förföljda kristna i världen och det arbete som Open Doors gör för att hjälpa dem. Tyvärr så kom det med ett besvärligt pipande ljud på inspelningen. Det är därför ingen större nytta med att lägga upp inspelningen. Däremot så skickade Andreas Reinhard med några länkar till oss. Det är väldigt tydligt och bra material som jag tror kan ge mycket att titta vidare på:

Filmer som beskriver mer
https://www.open-doors.se/resurser/video
https://www.open-doors.se/resurser/video/tv-program
Den första filmen på TV-sidan var just den som handlade om topp 5 farliga länder, som Andreas började visa oss under gudstjänsten.

Bönekalender, Magasinet, World Watch List
https://www.open-doors.se/resurser/gratismaterial

Böcker och filmer att beställa
https://www.open-doors.se/webshop

Gåvor
https://www.open-doors.se/ge-en-gaava

Hälsning från Årsjö

Sören och Brittens son Mikael/Mike har börjat bearbeta sin tid i Papua Nya Guinea.

De skriver en hälsning till oss med följande innehåll:
"SAWIYANU-FOLKET är samma folk som vi i tidigare skrifter och sammanhang kallat ama-folket. Historien bakom de två olika namnen är följande. När sawiyanerna omkring 1970 kom i kontakt med yttervärlden och byggandet av ett flygfält blev aktuellt, skedde det i området runt byn Ama. Därför kom den här folkgruppen att bli känd som ama-folket. Så är det än idag. Det tog oss flera år att komma underfund med att ”ama-folket” kallade sig själva Sawiyanu – det var deras namn! Vi tyckte hela tiden, medan vi arbetade där, att i dokument och skrifter som cirkulerade utanför området måste vi hålla kvar namnet Ama, annars skulle ingen veta vilket folk det gällde. Nu har en ny generation blivit vuxen och tycker annorlunda. Vår son Mike, uppvuxen bland sawiyanu-folket, fick redan som baby hederstiteln Sawiyanuta ’Sawiyanu-mannen’ av de äldre männen. Mike tycker att namnet Ama representerar bara en del av sawiyanerna, nämligen de som bor i byn Ama. I den här lilla skriften kallas alltså ”ama-folket” vid sitt rätta namn. Sawiyanu."

Vi fick sedan ett utdrag ur den bok Mikael och Britten skriver tillsammans.

Klicka här för att läsa som PDF fil

Video från Dalisay

Här kommer en video från familjen Dalisay:

https://drive.google.com/file/d/1qEKo4vAVtmMz183w1Kye8oNN-tJtk9ZY/

Hälsning från Mariakyrkan

Vi har fått följande två julhälsningar från Mariakyrkan:

En riktigt God Jul och ett välsignat Gott Nytt År önskar vi Er alla!

Vi från Mariakyrkan vill tacka er för ALLT ert stöd under året som gått. Vi hade inte kommit dit vi är i dag utan ert stöd. Det har tagits stora steg mot en renovering, men än är det inte riktigt klart. Vi håller nu på med projektering. I januari eller februari tas det slutgiltiga beslutet, det finns gott hopp, och det är som sagt tack vare er!

Vi har sedan flytten till Hjällbo fortsatt att verka i Hammarkullen, språk och musikcafé i Folkets Hus, babyrytmik och scoutverksamhet i Parkleken med mera.

Engagemanget för Mariakyrkan är stort från många håll, och vad som än händer kommer vi alltid att finnas kvar i Hammarkullen.

Med vänlig hälsning
Anställda i Mariakyrkan
Kim, David, Matilda, Hanna och Edvard

 

Hej!

Vi vill framföra ett stort TACK till er alla som varit med och gett för att en renovering av Mariakyrkan ska kunna bli möjlig!

TACK för generösa engångsgåvor och månadsgivande! Alla bidrag är betydelsefulla och det är härligt att det är så många som så självklart vill vara med och ge!

En riktigt God Jul och ett välsignat Gott Nytt År önskar vi er alla!

Från
Hanna Edvardsson, Olof Larsson och Henrik Frykberg (insamlingsgruppen i Mariakyrkan)

Nationell bönedag kring pandemin

2020-11-22

Söndag 22 november föreslår ledare från alla samfund att Sveriges kristna gemensamt ber kring coronapandemins andra våg.

 • Vi ber om läkedom för alla som drabbats av sjukdom
 • Vi ber om tröst för de som sörjer sina nära
 • Vi ber om beskydd för alla som befinner sig i riskgrupper
 • Vi ber om ork och kraft till sjukvårdspersonal
 • Vi ber om botemedel som på ett säkert sätt kan stoppa utbredningen
 • Vi ber om hjälp för alla som på olika sätt mår psykiskt dåligt av all isolering

Zoom säkerhet

Zoom som vi använder för att visa våra gudstjänster online ändrade för två veckor sedan sin policy. Av säkerhetsskäl tillåts inga gäster att komma in direkt i mötet. Ett alternativ är att alla besökare hamnar i ett väntrum och sedan släpps in manuellt av den som är värd för mötet.

Det finns också en möjlighet att lägga på ett lösenord vilket vi testade i dag. Jag trodde att man med lösenordet skulle komma in direkt, men man hamnade tydligen i väntrummet ändå.

För att slippa väntetiderna så testar vi nu att bara använda lösenord. Lösenordet till gudstjänsten i Zoom är tillsvidare mycket enkelt: 123

 

Neil & Jenny lördag 24 okt

2020-03-24

Några av er lärde känna Neil Harkness när han bodde här och var med i församlingen.
Lördag 24 oktober gifte han sig i London med Jenny Parson.
På grund av Corona pandemin kunde de bara ha 15 personer närvarande.
För att fler skulle kunna deltaga så sändes vigseln live online.

Ni som inte hann se då kan här se i efterhand på YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=QGURLxfRMAY

 

Gudstjänst 20/9

Utomhus

Gudstjänsten 20/9 kommer att vara inne på Folkets Hus med glesa avstånd mellan stolarna. De som kommer på plats ska förstås vara symptomfria och inte tillhöra någon riskgrupp. 

Online

För dem som inte kan vara med på plats finns två alternativ:

 1. Vi spelar in så att man kan lyssna på allt i efterhand via vår hemsida eller vår poddkanal.
 2. Vi försöker även sända det live via Zoom. Eftersom vi inte har tillgång till bra internet utomhus så använder vi en mobil. Vi gör ett försök och hoppas det ska fungera. Länken för att komma in är samma som tidigare gudstjänster: https://zoom.us/j/496618262

Allmänt

 • De som är sjuka eller tillhör en riskgrupp bör alltid stanna hemma.
 • Den preliminära planen under corona perioden är att vi kommer att försöka vara utomhus de söndagar det går och vara online de övriga. För säkert besked får man kolla här på hemsidan där det bör stå senast dagen innan.

Trivseltips online

 • Det är förstås lätt att det känns litet distanserat att träffas via datorn. Men vi försöker göra det på riktigt så mycket som möjligt. Klä gärna upp dig fint ungefär som när du går på vanlig gudstjänst. Se till att du sitter bra och har tid att vara med. Om småbarn är med så försök ge dem något stillsamt att göra så att du kan fokusera ändå.
 • Följ gärna textläsningen i din egen bibel. Be gärna med i bönerna. Sjung gärna med när det är sång. Det kan kännas konstigt första gången, men hjälper till för att undvika känslan att man bara är betraktare. 
 • Sångtexterna kan man läsa i sin mobil genom att gå in på denna adress: sandeslatt.se/mobil
 • Vill man så kan man gärna välja att sitta några stycken tillsammans. Använd förstånd och eget omdöme om vilka som kan träffas ihop. Det beror ju på riskgrupp och smittrisk. De som är friska i en familj eller husgrupp kan t.ex. gärna sitta tillsammans.
 • Under gudstjänsten är det bra om alla har sin mikrofon avstängd. Det är precis som under en vanlig gudstjänst att det är bäst om man talar en i taget. Det är däremot trevligt om alla kopplar upp sin bild så att vi kan se varandra allihop. 
 • Efter gudstjänsten försöker vi med gemensamt fika i grupper. Se till att du har förberett något gott fika som du gillar. När det är dags för fika så kommer den som håller i mötet att splitta upp alla online deltagare i mindre "rum". Då försvinner först alla videobilder och sedan hamnar du i en mindre grupp med bara några stycken. Där kan ni alla koppla på era mikrofoner och småprata tillsammans om gudstjänsten eller om något annat som känns angeläget.

 

Mariakyrkans renovering

Mariakyrkan har som bekant hamnat i stora problem med lokalerna som dömts ut på grund av mögel. Betlehemskyrkan som står bakom har haft svårt att fatta beslut men styrelsen kommer nu med ett förslag. Preliminärt vill man föreslå en fortsättning med renovering men hela förskoledelen måste antagligen rivas. Föreslagen budget ser ut så här:

Renovering av kyrkan 5,5 miljoner
Rivning av förskolan 1,0 miljoner
Projektledning och övrig upprustning 1,5 miljoner
Totalt 8,0 miljoner


Det är en lång process att samla in pengar. Församlingen har själva samlat in 750 000 kr och har utöver det lovat 230 000 kr per år i två år. Svenska Kyrkan har lovat att stå bakom i minst 5 år till och att hjälpa till med hyran, men bara om renoveringen görs professionellt. Betlehemskyrkan ska försöka satsa en stor del för att det ska gå ihop.

Beslut kommer att ta flera månader, men om allt går i lås och alla är överens så kan detta förhoppningsvis genomföras redan i slutet av 2021.

Vi ber med våra vänner i Mariakyrkan att det ska finnas kvar en kyrka med möjlighet att leva ut Guds närvaro i Hammarkullen.