Stora frågor

Det finns en del stora frågor som nästan alla människor funderar på någon gång i sitt liv. En vanlig taktik är att trycka undan dem eftersom de känns för svåra att hantera. Men de har en tendens att dyka upp ändå, ofta när man minst väntar det. Vi tror att dessa frågor är en del av att vara människa. Vi tror inte att frågorna är farliga. Tvärtom är vår erfarenhet att det är riktigt befriande att våga gå vidare med dem.

Varifrån kommer vi?

Är vi verkligen bara kemi och biologi? Till andra kanske vi säger det, men inuti finns det samtidigt något som skriker: Det kan inte vara så!
Vi säger att vi tror på slumpen, men samtidigt lever vi som om det finns en mening.

Vad är meningen med livet?

Vi föds, lever och dör. Men vad händer sedan? Är det verkligen bara det?
Finns det en tanke någonstans? Har mitt liv ett syfte? Spelar det någon roll att just jag finns?

Varför finns det så mycket ont?

Var kommer det onda ifrån? Kan Gud tillåta att oskyldiga människor dör?
Finns det någon slags rättvisa?

Finns det en högre makt?

Hur ser den isåfall ut? Är det en kraft eller en person? Tänker han?
Eller ännu viktigare: Bryr han sig om mig? Kan man få kontakt?

Hur hanterar jag alla mina misstag?

Vad händer om man kommer in på fel spår? Finns det möjlighet att börja om?

Hjälp utifrån

Naturligtvis finns det många olika förslag på hur man ska besvara de stora frågorna. Men egentligen tror vi inte att de går att besvara helt själv. Risken är nämligen att det bara slutar med gissningar och spekulationer. Som människor vet vi helt enkelt för litet. Vi har inte hela perspektivet. Däremot vore det rätt intressant om det fanns en Gud .... Speciellt om han själv valde att kontakta oss!

Veta mer

Vill du ha någon att bolla vidare med kring dessa frågor, så är du välkommen att hälsa på oss eller kontakta oss. Vi har inte paketlösningar med färdiga svar på allt, men vi tror definitivt att vi är något viktigt på spåren.