Församlingsläger 2024

Varmt välkommen att delta på vårt sommarläger som är på Fackelbärarnas bibelskola i Holsbybrunn 24-29 juni!

Innehåll

Vi får full service under hela veckan där Holsbys personal står för: mat, disk, aktiviteter, städning etc. De fyra gemensamma måltiderna ligger som grund för dagsschemat: Frukost, lunch, kvällsmat och kvällsfika. På förmiddagarna är det morgonbön, bibelundervisning och gruppaktiviteter. Barn och ungdomar har då egna grupper med några av föräldrarna samt Holsby-personal. På eftermiddagarna kommer vi att ha mycket tid för sport, bad och vila. Församlingskvällarna fortsätter vi att hålla i själva. Det är en viktig stund när alla åldrar får leka, lovsjunga och tävla ihop.

Undervisning & gemenskap

God undervisning tillsammans med samtalsgrupper är en viktig del av lägret. Veckan ger också rika möjligheter att umgås på ett enkelt och spontant sätt. Lägerveckan utgör en betydelsefull del av församlingens gemenskapsliv under året, så missa inte detta! Lägret är ett av de bästa tillfällena att lära känna andra i församlingen.

Fritid

På området finns äventyrsbanor med bland annat klättervägg, höjdbana och djungelgunga som vi kan utnyttja någon av dagarna. Det finns också möjlighet till basket, volleyboll, fotboll, gagaboll, fotbollsgolf och tennis. På området finns numera också en stor sporthall med möjlighet till bollsporter, gym och bouldering. Är vädret fint så kan man ta bilen och åka och bada i någon av sjöarna i närheten. Det kommer även erbjudas en del andra aktiviteter som inte är fysiska.

Inkvartering

Alla inkvarteras i två stora byggnader med 4-6 sängplatser i varje rum. Vi kommer att försöka göra en så lämplig fördelning som möjligt mellan rummen, men det är ont om utrymme så alla önskemål kan tyvärr inte uppfyllas.

Ankomst/Avfärd

Lägret börjar på måndagen med att registreringen öppnar kl.15. Vi vill gärna att alla registrerat sig i god tid innan kvällsmaten börjar kl.17. På lördag avslutar vi med att alla äter lunch och sedan efter det är det hemfärd. 

Vägbeskrivning

1. Göteborg (väg 40) – Jönköping (väg 47) - Nässjö - Vetlanda.
2. Följ väg 47 förbi Vetlanda mot Målilla.
3. Efter ca 8 km är du i Holsbybrunn.
4. Vid kiosken ser du en gul skylt där det står Holsby Brunn till höger.
5. Sväng in där och följ vägen ca 2 km tills du ser en stor röd byggnad till vänster.
Klicka här för länk till Holsbybrunn på Google Maps

Ta med

  • Kläder som passar till vädret
  • Sportkläder
  • Badkläder
  • Bibel och anteckningsmaterial
  • Instrument
  • Pengar till glass och godis
  • Cyklar, bollar, tennisracket och andra hobbyprylar

Husdjur, ljudmaskiner, dataspel och liknande lämnar vi hemma.
Lakan behöver inte tas med eftersom vi får färdigbäddade sängar.

Resa

Utgångspunkten är att varje deltagare själv ansvarar för resan. För den som inte åker bil så är tåg+buss ett bra sätt att komma till Holsby på. Vi rekommenderar att man då bokar biljetten i god tid eftersom det oftast blir billigare. Biljetten kan bokas från Göteborg ända fram till Holsbybrunn. Man kan även boka biljetten till Vetlanda och sedan be någon annan att hämta sista biten, men se till att tänk igenom det innan. Tidigare år har Holsby haft personal som kunnat hämta, men det har de inte längre. Boka biljetter på http://www.sj.se 

Priser

2022 året förhandlade vi mycket med Holsby om avgifterna. De har mycket rimliga avgifter, men vi har varit bortskämda med stor rabatt som legat långt under vad de tar för andra gäster. För att få det att gå ihop behöver de höja oss till samma nivå, men har gått med på att höja långsamt över tre år. Detta året är vi på upp på deras normala nivå. Men eftersom vi har lagt undan en del pengar i en lägerfond så kan vi trots allt hålla nästan samma priser i år som vi använde förra året.

Anmälan

Prioriterad anmälan
Lägret är i första hand ett församlingsläger som vi vill uppmuntra alla i församlingen att delta i. Fram till den 5 maj tar vi endast emot anmälningar av församlingsmedlemmar. Vi tror att lägret kommer att bli fullt, så om man vill med bör man anmäla sig snarast! Tidiga anmälningar prioriteras högre.

Öppen anmälan
Om det finns några platser över så kan övriga vänner till församlingen anmäla sig 5-12 maj.

Anmälan via websida (eller blankett)
Anmälan sker enklast genom att fylla i sina uppgifter direkt här på websidan. Om du är inloggad på hemsidan så kommer du längst ner på denna sidan att se en knapp som tar dig till anmälningsformuläret. Alla personer som bor i samma hushåll ska visas i en lista där man enkelt kan kryssa för vilka som ska med. Kontakta Jakob Lithner om det inte fungerar. Om du är vän till församlingen och inte har egen inloggning så finns det även blanketter som man kan fylla i manuellt. Kontakta i så fall Magdalena Lithner.

Anmälningsavgift
Oavsett hur man anmäler sig så måste man också betala in en anmälningsavgift på 200 kr per deltagare. För småbarn 0-3 år behöver man inte betala någon anmälningsavgift eftersom de inte betalar någon avgift alls.
Anmälningsavgift och eventuell frivillig gåva Swishas till Magdalena Lithner på nummer 0739 - 20 60 12. Om man inte har Swish så kan man lämna pengar direkt till Magdalena Lithner.

Slutbetalning
Resten av avgiften ska betalas in på församlingens Plusgiro 4797572-7 senast 1 juni. Försök kom ihåg detta själv så att Ove och Magdalena slipper jaga in pengarna. Lägg gärna en påminnelse i din kalender så att du inte missar det.

Anmälningspolicy

1. Bara anmälningar med betald anmälningsavgift räknas.
2. Anmälningstiden räknas när både anmälan och avgiften är inne.
3. Anmälningsavgiften återbetalas aldrig.
4. Ångrar man sig efter efter att hela avgiften betalats in så säger man till och får då tillbaka 80% av den totala avgiften. Ångrar man sig mindre än en vecka innan lägret så får man tillbaka 50%. Enda undantaget är om man kan uppvisa läkarintyg på att man inte kan följa med.

 


Lägret är fullt så vi tar nu inte emot fler anmälningar