Mitt liv med Jesus

Linnéa Nilsson

Linnéa Nilsson

abbreviation

Jag är uppvuxen i en kärleksfull och kristen familj i Göteborg. Jag skulle säga så här; att få födas och växa upp i en kristen familj är en förmån. Att beskriva mitt liv innan jag tog emot Jesus är omöjligt eftersom jag tog emot honom så tidigt, jag var 4 eller 6 år. Jag tog emot Jesus i mitt hjärta en kväll när jag skulle sova och min pappa satt på min sängkant och pratade med mig om Jesus och allt han gjorde med mera. Det var den kvällen jag tog emot honom och bestämde att jag ville ha honom i mitt liv och följa honom. Jag kan säga att det var det bästa beslutet jag har tagit i mitt liv och jag kommer aldrig ångra det.

År 2016 när jag var 20 år döpte jag mig. Jag fick flera gånger frågan: ”När ska du döpa dig?”  och jag fick till och med den konstiga kommentaren: ”Du är inte en riktig kristen förrän du har döpt dig”. Jag tänker att man ska ju döpa sig om man är kristen, men det är inte det som avgör om man är kristen, det som avgör om man är kristen är om man har tagit emot Jesus i sitt hjärta. Man döper sig dels för att man vill visa för alla andra att man har valt att följa Jesus, det finns inget bäst före datum, man ska döpa sig när man känner sig redo. Det var så jag gjorde, jag ville döpa mig men jag ville inte döpa mig för att folk sa att jag måste. Jag ville döpa mig för att jag ville visa att jag tillhör Jesus. Dagen jag döpte mig var en av dom bästa dagarna i mitt liv.

Hösten 2017 åkte jag till Fackelbärarnas bibelskola. Jag fick lära mig mycket mer om Jesus, Bibeln och personer i Bibeln. Efter mitt år på bibelskolan kom jag hem med mycket mer kunskap än vad jag hade innan jag åkte dit. Genom att gå igenom hela Bibeln från början till slut fick jag svar på vissa frågor jag hade, och det kändes väldigt bra.

Något som jag var förberedd på var att jag skulle gå igenom jobbiga saker, en andlig kamp. Gör vi något för att komma närmare Jesus så vill djävulen sätta stopp för det genom att lägga hinder framför en. Men jag är glad att jag genomförde skolan även fast jag då och då kunde känna mig extra attackerad av djävulen. Men jag kände Guds beskydd över mig, han välsignade mig med en riktigt fin och stöttande personal och fina vänner. Så mitt liv på bibelskolan var väldigt lärorikt. 

Min favoritvers från Bibeln är Jeremia 29:11: 

”Jag vet vilka tankar jag har för er, nämligen fridens tankar och inte ofärdens, för att ge er en framtid och ett hopp.”