En otrolig känsla

Leyla Tayoob

Leyla Tayoob

abbreviation

Det började med att min familj och jag flyttade till Göteborg 1997. Jag började träffa några kristna vänner som jag bodde granne med, underbara människor som jag sedan blev väldigt bra vän med. De berättade för mig att det fanns en kristen ungdomsgrupp som hette Reflex. Jag blev genast nyfiken och ville följa med dit och det gjorde jag. Jag kommer inte ihåg exakt hur gammal jag var när jag började gå dit, men jag fortsatte gå tills jag blev för gammal för att vara med.

Då fick jag reda på att det fanns en till kristen grupp men för äldre åldrar som man kunde gå till och den gruppen hette Ungdomsgruppen. Där träffade jag många nya kristna vänner, och vissa av mina vänner därifrån har jag fortfarande kvar men de flesta flyttade och jag tappade kontakten med dem. Jag tyckte jättemycket om att gå till Ungdomsgruppen; vi lekte lekar och hade roliga aktiviteter varannan fredag i en lägenhet som tillhörde Sandeslätts Kristna Församling. Men det bästa med att gå till Ungdomsgruppen var att vi hade bibelläsning; att vi fick lyssna på någon som läste Bibeln för oss. Ibland tittade vi på en film och diskuterade filmen efteråt. Jag blev väldigt nyfiken på att höra mer om vem Jesus var och vad han hade gjort. Det berörde mig mycket.

En sommar åkte jag och några iranier till ett läger som heter Nyhem, en väldigt mysig plats. Där var vi tillsammans, hade Gudstjänst, åt mat och hade go’ gemenskap. Under Gudstjänsten frågade den som höll i mötet om det var någon som nyligen hade börjat tro på Jesus och var där för första gången som då kunde ställa sig upp. Jag gjorde det, och jag glömmer aldrig den känslan jag fick när jag skulle sätta mig ner; jag kände mig yr, kände att den Heliga Ande kom över mig. Jag blev varm, men tillslut kunde jag sätta mig ner. Det var en underbar känsla, en känsla som ingen annan kan få om den inte tror. Jesus ville där säga ’Välkommen, mitt barn, välkommen att följa mig.

Sen dess har jag mer och mer velat lära känna Jesus, läsa Bibeln och träffa kristna vänner, och jag började gå till Sandeslätts Kristna Församling som några utav mina vänner jag hade lärt känna gick till. Där fick jag höra mer om vem Jesus var. Jag var inte den människan jag varit tidigare, utan jag hade blivit rörd av den Helige Ande. Jag slutade göra dåliga saker jag brukade. Jag lämnade hela mitt liv i hans händer, det gick några år sedan bestämde jag mig för att nu vill jag lägga hela mitt liv helt och fullt i Jesu händer och följa honom i allt jag gör.

Jag bestämde mig för att döpa mig. Min mamma hade också tänkt döpa sig, men hon frågade mig ”Du tänker väl inte döpa dig bara för att jag gör det?” Jag svarade ”Nej, det är en sak jag har valt själv.” Innan vi skulle döpa oss gick jag och mamma till en av församlingens äldste. Vi pratade med honom om dopet och varför man döper sig. Så kom den dagen då vi skulle döpa oss, och jag hade längtat så. Jag och min mamma döpte oss med fyra andra i församlingen. Sedan dess har jag följt Jesus och gör allt för att förhärliga hans namn.