Mobilsida

Det finns en speciell websida som är anpassad för att användas på mobiler. Mobilsidan är speciellt användbar för att få en snabb översikt av kommande söndags ansvarsuppgifter. Sidan har en layout som utnyttjar mobilens skärmyta maximalt. Tanken är att det ska kännas som att man använder en app på mobilen.

Mobilsida

Du kan gå till mobilsidan på något av följande sätt:

Om du öppnar sidan på en större skärm så ser du att den inte riktigt passar där. Mobilsidan är designad att maximalt utnyttja hela skärmens bredd, så på en vanlig datorskärm kommer den att se hemskt stor ut. Med hemknappen längst ner till höger kan du alltid välja att gå tillbaka till den vanliga hemsidan.

Ett bra tips är att på sin mobil lägga upp en snabblänk som går till mobilsidan.

  1. Öppna en websida på vanligt sätt i din mobil.
  2. Gå till Sandeslätts mobilsida på valfritt sätt enligt ovan.
  3. Välj att spara sidan till hemskärmen som en snabblänk.
    På iPhone gör man det via nedre knappraden i webbläsaren där det finns en knapp för Delning. Där väljer man sedan att rulla neråt tills man hittar ett alternativ som heter Lägg till på hemskärmen.
    På Android finns ofta en ikon till höger om sidans adress för att hantera bokmärken. Klicka på den och välj Lägg till - Hemskärmen.
  4. Ange ett lämpligt namn för ikonen, t.ex. Sandeslätt och dpara sedan.
  5. Du ska nu ha en ikon på hemskärmen som ser ut som en vanlig app men går direkt till webbläsaren och öppnar mobilsidan.