Församlingsläger 2022

Varmt välkommen att delta på vårt sommarläger som är på Fackelbärarnas bibelskola i Holsbybrunn 27 juni - 2 juli!

Innehåll

Vi får full service under hela veckan där Holsbys personal står för: mat, disk, aktiviteter, städning etc. De fyra gemensamma måltiderna ligger som grund för dagsschemat: Frukost, lunch, kvällsmat och kvällsfika. På förmiddagarna är det morgonbön, bibelundervisning och gruppaktiviteter. Barn och ungdomar har då egna grupper med några av föräldrarna samt Holsby-personal. På eftermiddagarna kommer vi att ha mycket tid för sport, bad och vila. Församlingskvällarna fortsätter vi att hålla i själva. Det är en viktig stund när alla åldrar får leka, lovsjunga och tävla ihop.

Undervisning & gemenskap

God undervisning tillsammans med samtalsgrupper är en viktig del av lägret. Veckan ger också rika möjligheter att umgås på ett enkelt och spontant sätt. Lägerveckan utgör en betydelsefull del av församlingens gemenskapsliv under året, så missa inte detta! Lägret är ett av de bästa tillfällena att lära känna andra i församlingen.

Fritid

På området finns äventyrsbanor med bland annat klättervägg, höjdbana och djungelgunga som vi kan utnyttja någon av dagarna. Det finns också möjlighet till basket, volleyboll, fotboll, gagaboll, fotbollsgolf och tennis. På området finns numera också en stor sporthall med möjlighet till bollsporter, gym och bouldering. Är vädret fint så kan man ta bilen och åka och bada i någon av sjöarna i närheten. Det finns även fina möjligheter till promenader i de vackra skogarna.

Inkvartering

Alla inkvarteras i två stora byggnader med 4-6 sängplatser i varje rum. Vi hoppas också kunna få några rum på vandrarhemmet där det även finns mindre rum. Vi kommer att försöka göra en så lämplig fördelning som möjligt mellan rummen, men det är ont om utrymme så alla önskemål kan tyvärr inte uppfyllas.

Ankomst/Avfärd

Lägret börjar på måndagen med att registreringen öppnar kl.15. Vi vill gärna att alla registrerat sig innan kvällsmaten börjar kl.17. På lördag avslutar vi med att alla äter lunch och sedan efter det är det hemfärd. 

Vägbeskrivning

1. Göteborg (väg 40) – Jönköping (väg 47) - Nässjö - Vetlanda.
2. Följ väg 47 förbi Vetlanda mot Målilla.
3. Efter ca 8 km är du i Holsbybrunn.
4. Vid kiosken ser du en gul skylt där det står Holsby Brunn till höger.
5. Sväng in där och följ vägen ca 2 km tills du ser en stor röd byggnad till vänster.
Klicka här för länk till Holsbybrunn på Google Maps

Ta med

  • Kläder som passar till vädret
  • Sportkläder
  • Badkläder
  • Bibel och anteckningsmaterial
  • Instrument
  • Pengar till glass och godis
  • Cyklar, bollar, tennisracket och andra hobbyprylar

Husdjur, ljudmaskiner, dataspel och liknande lämnar vi hemma.
Lakan behöver inte tas med eftersom vi får färdigbäddade sängar.

Resa

Utgångspunkten är att varje deltagare själv ansvarar för resan. För den som inte åker bil så är tåg+buss ett bra sätt att komma till Holsby på. Vi rekommenderar att man då bokar biljetten i god tid eftersom det oftast blir billigare. Biljetten kan bokas från Göteborg ända fram till Holsbybrunn. Man kan även boka biljetten till Vetlanda och sedan be någon annan att hämta sista biten. Boka biljetter på http://www.sj.se 

Priser

Vi har i år förhandlat mycket med Holsby om avgifterna. De har egentligen behov av en kraftig höjning men har gått med på att i år hålla ner det på nästan samma nivå som förra gången. Under de två kommande åren kommer de däremot att höja successivt till vi kommer upp i samma avgifter som andra besökare har.

Anmälan

Prioriterad anmälan
Lägret är i första hand ett församlingsläger som vi vill uppmuntra alla i församlingen att delta i. Fram till den 17 april tar vi endast emot anmälningar av församlingsmedlemmar. I år tror vi att lägret kommer att bli fullt så om man vill med är det bra att anmäla sig snarast! Vi prioriterar anmälningar i den ordningen de kommer in.

Öppen anmälan
Om det sedan finns platser över så kan övriga vänner till församlingen anmäla sig 18-30 april.

Anmälan via websida (eller blankett)
Anmälan sker enklast genom att fylla i sina uppgifter direkt här på websidan. Om du är inloggad på hemsidan så kommer du längst ner på denna sidan att se en knapp som tar dig till anmälningsformuläret. Alla personer som bor i samma hushåll är redan förifyllda så det går snabbt att bara kryssa för vilka som kommer. Kontakta Jakob Lithner om det inte fungerar.
Om du är vän till församlingen och inte har egen inloggning så finns det även blanketter som man kan fylla i manuellt. Kontakta i så fall Johanna Lithner.

Anmälningsavgift
Oavsett hur man anmäler sig så måste man också betala in en anmälningsavgift på 200 kr per deltagare. För småbarn 0-3 år behöver man inte betala någon anmälningsavgift eftersom de inte betalar någon avgift alls.
Anmälningsavgift och eventuell frivillig gåva Swishas till Johanna Lithner på nummer 0739 - 310 319. Om man inte har Swish så kan man lämna pengar direkt till Lars.

Slutbetalning
Resten av avgiften ska betalas in på församlingens Plusgiro 4797572-7 senast 1 juni. Försök kom ihåg detta själv så att Ove och lägeransvariga slipper jaga in pengarna. Lägg gärna en påminnelse i din kalender så att du inte missar det.

Anmälningspolicy

1. Bara anmälningar med betald anmälningsavgift räknas.
2. Anmälningstiden räknas när både anmälan och avgiften är inne.
3. Anmälningsavgiften återbetalas aldrig.
4. Ångrar man sig efter efter att den hela avgiften betalats in så säger man till och får då tillbaka 80% av den totala avgiften. Ångrar man sig mindre än en vecka innan lägret så får man tillbaka 50%. Enda undantaget är om man kan uppvisa läkarintyg på att man inte kan följa med.